Proto Thema, the No1 Greek Newspaper features Eclede, A Return to Eden

Proto Thema, the No1 Greek Newspaper features Eclede, A Return to Eden

Αναπτυγμένο αμφιθεατρικά σε μια προνομιακή παραθαλάσσια έκταση στον ειδυλλιακό κόλπο των Συβότων, το project «Atlas + Pleione» προσφέρει στον φιλοξενούμενο πολυτελή διαμονή με φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία και όλες τις πολύτιμες στιγμές που συνεπάγεται η ζωή στο παραδοσιακό ψαροχώρι το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Λευκάδας.

Οι βίλες ξεπροβάλλουν θεαματικά μέσα από το βραχώδες τοπίο της Λευκάδας και εκτείνονται σε 400 τ.μ. Δύο πισίνες μήκους 25 μ., και άλλη μία με σύστημα αντίθετης κολύμβησης και καταρράκτες συμπληρώνουν το σκηνικό της ευζωίας στο Ιόνιο

Σ’ αυτό το εξαιρετικά δημοφιλές νησί έζησε για πολλά χρόνια ο διάσημoς αρχαιολόγος και αρχιτέκτονας Βίλελμ Ντέρπφελντ (1853-1940), ο οποίος προσπάθησε επισταμένα μέχρι το τέλος της ζωής του να αποδείξει, μεταξύ άλλων, ότι τα Σύβοτα αποτελούν το λιμάνι του Φόρκυνος της ομηρικής Ιθάκης, όπως το περιγράφει ο αρχαίος Ελληνας ποιητής στο έπος του «Οδύσσεια». Από αυτή την όμορφη ιστορία γεννήθηκε η έμπνευση για τον σχεδιασμό και την ονομασία αυτού του οικιστικού παραδείσου στο υπέροχο νησί του Ιονίου. Συγκεκριμένα, από το μυθολογικό ζεύγος του Ατλαντα και της Πλειόνης -των γονέων των Πλειάδων και της ομηρικής νύμφης Καλυψούς-, της οποίας το όνομα δόθηκε στον ξενώνα.

Το «Atlas + Pleione» είναι ένα εντυπωσιακό συγκρότημα υπόσκαφων ενεργειακών κατοικιών που από την αρχή μέχρι το τέλος υλοποιήθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία Eclede -ο ιδρυτής της πολιτικός μηχανικός Βασίλης Σιαφαρίκας διαθέτει πολυετή πείρα στον χώρο του σχεδιασμού υλοποίησης και κατασκευής πολυτελών κατοικιών στην Αθήνα αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα- και από τον Νικόλα Ζαχαρίου, μηχανολόγο μηχανικό. Η Eclede, μετά από μια σειρά πολυτελών κατασκευών στο νησί της Λευκάδας, απέκτησε το συγκεκριμένο οικόπεδο και μαζί με τον πολιτικό μηχανικό Θωμά Βαλαβάνη, τον μηχανολόγο μηχανικό Βασίλη Μαστρογιάννη και την G Architects σχεδίασαν και αντιμετώπισαν όλες τις τεχνικές απαιτήσεις του φιλόδοξου project. «Η εταιρεία μας υλοποίησε κατασκευαστικά άρτια και με απόλυτη συνέπεια και λεπτομέρεια αυτό το υψηλών προσδοκιών έργο που χαρακτηρίζεται από τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Ηταν από τα projects που αγαπήσαμε και μας κάνουν υπερήφανους», λένε ο Βασίλης Σιαφαρίκας και ο Νικόλας Ζαχαρίου.

Οι βίλες που ξεπροβάλλουν θεαματικά μέσα από τους βράχους εκτείνονται σε 400 τ.μ. και πλαισιώνονται από δύο πισίνες μήκους 25 μ., ενώ μία επιπλέον πισίνα του συγκροτήματος ενθουσιάζει με το σύστημα αντίθετης κολύμβησης και τους καταρράκτες. Οσο για τις κατοικίες, αυτές ξεχωρίζουν για τον μοναδικό περιβαλλοντολογικό και αρχιτεκτονικό τους σχεδιασμό, το εσωτερικό τους ύψος και τη λειτουργικότητά τους.

Τα ενεργειακά και μεγάλα κουφώματα αλουμινίου, τα μαρμάρινα μπάνια και όλα τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαμόρφωση των χώρων είναι ενδεικτικά μερικά από τα εντυπωσιακά στοιχεία τους. Χτισμένες στην είσοδο του κόλπου με θέα τις νησίδες Αρκούδι και Ατοκο και στην απεραντοσύνη του Ιονίου, οι βίλες εναρμονίζονται πλήρως με το λευκαδίτικο φυσικό τοπίο ενώ ταυτόχρονα συνδυάζουν έντεχνα τη σύγχρονη αρχιτεκτονική αισθητική με τον παραδοσιακό αέρα του οικισμού των Συβότων. Σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος, η μίνιμαλ αισθητική, η χρήση φυσικών και πολυτελών υλικών, η ενεργειακή προσέγγιση και ο αριστοτεχνικός φωτισμός του.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο interior design, το οποίο επιμελήθηκε αποκλειστικά η εταιρεία Eclede, με αποτέλεσμα που έχει προβληθεί από διεθνείς τίτλους περιοδικών διακόσμησης. Κύριοι άξονες είναι και εδώ τα φυσικά υλικά, ο πολυτελής σχεδιασμός και η λειτουργική χρήση. Εκτός όμως από την επιλογή high design επίπλων επώνυμων εταιρειών, τα περισσότερα έπιπλα που διακοσμούν σήμερα τους εσωτερικούς χώρους των κατοικιών είναι custom made και υλοποιήθηκαν με την επιμέλεια της εταιρείας Eclede των Νικόλα Ζαχαρίου και Βασίλη Σιαφαρίκα σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Χαρκοφτάκη. Τους τοίχους των κατοικιών κοσμούν πίνακες επιφανών καλλιτεχνών, όπως ο διακεκριμένος Ελληνας εικαστικός που διαπρέπει στο εξωτερικό Philip Tsiaras.

Το project «Atlas + Pleione» αποτελεί τη μεγαλύτερη πώληση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στο νησί της Λευκάδας από την Greece Sotheby’s International Realty.

 

Πηγή: protothema.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.